Till BÄSTA pappa

Kan säga att jag ALDRIG känt mig så STOLT över min pappa som höll talet för mig och Johan!
Det var perfekt♥

Jag blev såååå OTROLIGT glad, tacksam och berörd♥

ÄLSKAR DIG PAPPA♥♥♥

Pappas tal på mitt BRÖLLOP

Mina damer och herrar!

Ladies and Gentlemen!

Mesdames et Messieurs!


Kära Brudpar!

Det är en stor glädje för mig, Christina och oss alla att få möjligheten att fira denna dag tillsammans med er; denna dag då ni valt att ingå äktenskap här i vår älskade del av Östergötlands örika skärgård och vid en tidpunkt när vårt land är som vackrast.


Det var vid den här tiden, midsommartiden, för åtta år sedan, som ni träffades och känslor uppstod er emellan, känslor som ni i dag uttrycker genom att ingå äktenskap.

Vi vill alla genom vår närvaro och deltagande i denna högtid visa vår uppskattning av er och av det beslut ni fattat.

Christina och jag, tillsammans med Calle och Anja, önskar också att ni alla ska känna er varmt välkomna i vårt firande av brudparet.


Älskade Linn, vår kära dotter

Vi, Din mor och jag, dina bröder David och Markus, är mycket stolta över dig!

Din mor och jag har låtit dig möta olika platser och människor för att på så sätt skapa förståelse för att världen är större än Norrköping och det finns olika sätt att tänka, känna och leva sitt liv på.

Det har hänt mycket i ditt unga liv som jag skulle vilja berätta om; min svårighet blir att välja.

Jag tänker bl a på dina uppvisningar i gymnastik mot väggarna på Hallbergagatan, och på alla andra timslånga föreställningar som du som enda medverkande, gett mamma och mig, David, Markus. Att vi gäspade efter någon timmes teaterföreställning ursäktar du säkert idag.

Själv håller jag din imitation av Rolf Lassgård från filmen Min store tjocke far som en av mina absoluta favoriter.

Men inför kommande produktioner, och i föreställningen ”Äktenskapet med Johan” kan du väl låta Johan spela Johan?

Vi känner oss också stolta över att du efter gymnasiet genom egen kraft och vilja tagit dig fram genom olika ledarbefattningar till det att du idag framgångsrikt leder en KICKs butik i Tyresö. Vi är väldigt stolta över dig!

I det här sammanhanget berörs jag särskilt starkt när jag tänker på att du under så många tidiga morgnar och sena kvällar, framför allt under den mörka del av året vi kallar vinter, målmedvetet och ansvarsfullt tog dig mellan hemmet och jobbet, dag efter dag efter dag, månad efter månad, år efter år.

Jag berörs också mycket starkt av den känsla för allt levande som uppvisat genom alla dina år, vare sig det, förutom barn och vuxna, handlat om kaniner, marsvin, undulater, nymfparakiter, hästar, och framför allt: att du genom Isaks alla år ansvarat för honom på ett sätt som gör att han måste känna sig som en mycket älskad hund.

Jag ser din humor, din ansvarskänsla och din starka vilja som tre mycket goda egenskaper i din karaktär.

Vi blev glada den dag vi förstod att du träffat och blivit förälskad i Johan. Nu när vi har vi träffat Johan under många år har vi också glatt oss mycket åt hans sällskap.

Ni träffades hos våra vänner, Sune och Christina, på andra sidan Slätbaken, och där du Johan hade uttryckts skepsis om denna unga kvinna verkligen var intresserad av dig hon som verkade så sur. Jag antar att du också tänker på kortet där Linn som mycket liten har vänster stövel på höger fot och vice versa. Som Dina föräldrar, Linn, vet vi att du får en kärleksfull och dynamisk man i Johan.

Käre Johan


Det är många delar i din person som vi uppskattar och glädjer oss åt: Det gäller bl a att du har ett starkt intresse för idrott och aktiviteter, liksom att du är en god sällskapsmänniska. Vi har särskilt glatt oss åt är att du kommit att uppskatta vårt älskade hus i skärgården så mycket.

När vi nu går och väntar på vår Regal 1900 Bowrider från USA, är det mycket på grund av dig som det blev av. Låt oss drömma om kommande båtturer.

Att du sedan genom ditt yrkesval och de värden detta val representerar för dig kommit att dela värden som är viktiga för oss är också en källa till glädje.

Vi, Christina och jag, är också glada att ni genom ert val av varandra ha lärt känna Johans far Calle och Anja, liksom din mor Viveka och Ragnar.


Kära Linn och Johan

Ni har fattat ett stort och viktigt beslut genom att gifta er, och ni har genom det sagt att ni i det fortsatta levandet vill se er som ett par, ett team, som genom att hjälpas åt, tala med varandra, stötta varandra, ger er alla de möjligheter ni behöver för att skapa ett spännande och meningsfullt liv.

Vi önskar att den här dagen, tillsammans med er, med alla andra närvarande och icke närvarande vänner, ska bli en dag att minnas för oss alla.



Låt mig då avsluta med att utbringa, inte ett konventionellt fyrfaldigt leve för brudparet, utan ett trefaldigt TIVOLIHORRÄÄ.


Jag kommer att likt Pierrot, just efter att Harlekin och Columbine fått varandra på pantomimteatern på Tivoli i Köbenhavn, utbringa ett hip hip och då svarar ni med ett danskt horrää, och det gör vi tre gånger!


hip hip      horrä

hip hip      horrä

hip hip      horrä



Skål för brudparet!

Semester slut..



Nu är semestern slut och det är jobb imorgon!

Men vilken FANTASTISK semester det har varit♥

Kelly gudmor

Kelly har nu blivit gudmor åt Felicia♥
Hon passar perfekt för det och hon är så stolt!!!



Kelly med sina fina ungar och lilla Felicia♥

GRATTIS KELLY!!! och Felicia också såklart )

Amerikansk fotboll

Jaha då kunde inte min man låta bli att inte spela..
Dom kontaktade Johan och frågade om han ville spela för Nyköping och det är klart han ville, och jäklar vad han har tränat och kämpat för att komma tillbax i form igen :)
Så nu har han spelat första matchen i helgen och den vann dom såklart och han gjorde poäng så det var en glad man jag fick hem♥





Han är ju bara såååå snygg i träningskläderna min lilla goding :) :)

Det är så roligt att se hur glad han blir när han får spela och träna och framförallt att träffa alla vänner!

Min bebis..


Min STORA kärlek och lilla bebis!!!

ÄLSKAR dig OTROLIGT mycket♥

KÄRLEK

Jag ÄLSKAR mitt jobb, mina vänner, vårt landställe, min hund, min man♥

Söderköping

Var på besök i Söderköping med Maria och Madicken :)
Solen stekte och det var bara en perfekt dag att åka dit, ni som inte varit där måste åka dit och gå runt. Tyvärr finns det knappt parkeringsplatser, tror vi yrade runt i 30min för att hitta en.. Det är som att gå runt i Astrid Lindgrens värld. Huset är mysiga och söta och det är kullersten överallt! Finns massa mysiga restaurager och cafeer pecis vid Göta kanal.
Sen har vi ju det berömda Smultronstället, med all världens glass och konstiga former..♥
Kan säga att såhär ser det ut varje dag det är sol...STORA KÖER som vi inte stod i kan jag säga..


Sen tog vi en promenad och passade på att gå förbi huset där Maria växte upp i. Älskar att få se sånt och lite historia :) I det rosa huset bodde hon♥ fönstret högst upp till höger var hennes rum.


Här skulle jag vilja bo :)

Vi åt ugnsbakad pizza..



En jättehärlig dag helt enkelt :)♥

Uteplats

Mac och Marias nya uteplats :)
Det är nya plattor och fina vita stenar och växter. Nu är det bara fina korgmöbler som fattas!!
Kommer bli kanonfint!!!


RSS 2.0