Morfar och Knaber

Morfar kallar Theo för knaber, jag vet hur kommer man på det?! INGEN ANING men så är det :) Det är morfars lilla knaber!
Dom har fått en alldeles egen speciell fin kontakt. Så fort knaber får se morfar blir han suuuuperglad och vill vara med honom. Jag kan tänka mig att han vet att nått roligt och spännande kommer hända!
Morfar hittar alltid på bus och låter knaber få var delaktig i det mesta. Det gäller att upptäcka nytt och få känna och klämma.

Att riva ut alla kläder var toppen. Sånt får knaber göra för morfar, det kallas gulligt och lärorikt då hahaha!



När jag höll på att fixa lokalen till dopet med dukning och annat fix. Så hörde jag ljud från skrubben. Där stod Theo i en kartong och prasslade med papper och plastfickor. Dom var säkert här inne och tittade på saker i 1timme. Sötisar hahahaha ;)


Attans nu MÅSTE jag verkligen sova!!!!!!!!!!!
Tjingplingdingdong♥

Förskola

Hamnade framför tvn..
Tittar just nu på SVT1 som handlar om olika förskolor och deras arbetssätt. En sak som ALLA var överensom när personalen fick frågan: Vad är den största skillnaden på barns beteenden från förr och nu? var att barnen är mer uppmärksamhets törstande. De saknar föräldrarnas närvaro. Det är mycket se mig! Se mig när jag gungar, se vad jag ritar osv..
Vi föräldrar tar oss helt enkelt inte tiden att bara vara med våra barn. Helgerna blir fulla med jobb och storhandling.

När jag såg detta och hörde hur dom pratade om detta ämne blev jag bara så ledsen!!! Tänker på alla barn som far illa.
Det handlar helt enkelt om att se sitt barn och vara närvarande, det visar sig snabbt i längden vad konsekvenserna blir. Utbrott och nedstämdhet kan lösas snabbt genom att barnet egentligen bara vill ha närhet. Inte alltid såklart!!
Det är bra att påminna sig själv ibland ;) Theo ska aldrig känna sig ensam, utanför eller att han inte känner sig sedd eller hörd ALDRIG!!!

Sen börjar jakten på vilken förskola som passar vår familj bäst. Jag ska verkligen kolla upp deras arbetssätt och läroplan ut i fingerspetsarna. Det ska vara personal som ÄLSKAR sitt jobb så som jag älskar mitt!


Victoria Secret Fashion Show 2011

Snart kommer årets show med Victoria Secrets!!!
Dom är sååååååå SJUKT SNYGGA och har helt galet otroligt snygga kläder ja det lilla som dom har vill säga. Det kommer bli grymt!!!!!!!!!!!!!!!


Fix och Trix

Johan började jobba vid 18 idag så det innebar lite kvalitetstid med kärleken. Vi har fixat här hemma men även gått och gjort lite ärenden.
Solen sken idag så det blev en långpromis med hela familjen i skogen, vilket var mycket trevligt!
Johan pep iväg till jobbet och jag passade på att göra middag och bjuda in Kelly, Kitty och Aurora. Trist att äta själv och kanon med sällskap.
Johan hade fixat filmen polarexpressen till småtjejerna, så jag nattade Theo medans Kelly och tjejerna myste upp sig i soffan med fruktsallad och glass.
En lugn och mysig kväll :)

Ska hoppa ner i bingen nu och hoppas att lillen sussar många timmar så att man får sig en bra sömn :)!!!


Man vet att man går på mammapenning när man börjar samla på alla kuponger...


Imorgon blir det en sväng ner till centrum och sen kommer min vän Carin hit!!! Ska bli grymt kul, hon jobbar med så många olika spännande projekt så det är alltid roligt att höra vad som händer i hennes liv!

Älskade vän

LÄÄÄÄÄÄNGTTTTTTTAR tills att du kommer!!!
♥♥♥


Ny dag

Nej nu är det dags att packa ihop för idag!
En härlig dag med en massa gjort, nu väntar sängen och John Blund...

Imorgon är en ny dag och då blir det lite julklappshandling då min stora älskling börjar sent. Vilken lyx♥


Bärstol

Fick låna en bärstol av Johans syster. Sååååååååå PERFEKT för oss :)
Eftersom vi tycker så mycket om att gå i naturen och att vara på landet så var detta en kanon lösning. Han börjar bli för tung att ha i bärsele nu under längre perioder.
Vi tog med den till landet och ville såklart genast prova den. Vi tog en promis på 2timmar, gissa om Isak var glad!!!
Vi vill att Theo ska vara med och närvarande på så mycket som möjligt som vi gör! Bara att få gå i skogen och känna friska luften, att se vad vi gör och få vara delaktig. Jag tror att det är otroligt viktigt att få vara närvarande. Ju mer barn får vara med och uppleva ju större blir deras värld och nya intryck.
Morfarär galen i fåglar och har alltid varit. Varje vinter har vi mängder av matstationer åt fåglarna, han placerar dom så att vi kan se fåglar som äter från alla fönster runt om i huset.
Självklart ska Theo få vara med och titta på!
Morfar går gärna runt med Theo ute och visar alla verktyg och maskiner som vi har men även att han får känna på träd, grenar, gräs ja ALLT!!!



Vår härliga promenix♥



Efter att hans små lungor fyllts med frisk luft från skog och hav så somnar man in gott!!!



Nästa helg är det dax igen för att åka till landet. Då är det IKEA som gäller först för att handla allt inför julen, nya vitrinskåp och annat smått och gott. Sen fira kärleken och MYYYYSA men framförallt njuta av att bara vara...

IKEA och andra butiker :)

På fredag morgon kom jag och Anna på att vi skulle ta oss till IKEA. Ingen av oss har körkort så det fick bli BUSSEN :) När man har en liten så får man planera ända ut i fingerspetsarna! Så direkt efter att Theo vaknat från sin första lilla sovpaus så var det bara att bege sig till bussen. Anna hade planerat bra och hade med sig julmust och tidningar. Resan tar ju ungefär 1timme men vi hade inte långtråkigt. Theo somnade till och väl framme började vi gå till restaurangen. Theo var som en mat coh sov klocka under vårt besök på IKEA. När vi började äta vaknade Theo och jag kunde ge honom käk samtidigt.
Theo var tyst och lugn under HELA tiden, såååååå skönt och en superstolt mamma!!!

Man skulle ju kunna shoppa ihjäl sig, nu har ju även julen kommit fram och det är ju så mysigt.
Lite smått och gott som alltid fick jag med mig men mest en massa ljus hahahaha :)

Sen var ju problemet att vi skulle ha med oss allt hem också på BUSSEN!!!
En stor blå IKEA påse full med grejer, en dramaten väska proppad med ljus och andra tunga saker och en barnvagn och sist men inte minst en fotölj i ett stort paket. Hejochhå det gick men vad skönt det var när vi kom hem :)

Anna provar ut sin fotölj!



Igår blev det storshopping av mat!!! Blir ju så mycket billigare än att springa på vår lilla ICA. När man har kids så behöver man stora förpackningar av allt.
Anna hängde på oss och vi kunde ju inte låta bli att stanna till på Rusta. Vi sprang in dit och blev lite fattigare medans Johan och Theo gick till MediaMarkt, vilken skräll eller INTE!

Eftersom vi helt glömde bort tiden så var det helt plötsligt dags för Theo att äta och hade vi packat ner nån mat ehhhh svar NEJ! Så snabbt in på affären och köpa mat, tallrik och sked.
Anna och jag gick in och handlade mat medans pappa Johan gav mat och underhöll Theo. Perfekt för alla!!!
Jag har nog inte sett vår bil så fullastad som då. Det var inte en centimeter kvar att kunna få in en en pryl till. Så skönt att ha en fullproppad kyl och frys och bonus med en massa prylar till hemmet som jag hittade :) :) :)



Adventsmys

Här hemma har vi storstädat lägenheten :)
Allt från att våttorka golv till att göra adventsmys här hemma. Och min älskling har börjat sätta dit barnlås på skåp och dörrar. Men det får bli en runda till då vi måste köpa fler hakar, jäklar va skåp man har..

Vilken stämning det blir när julen plockas fram, en såndär MYYYSIG lugn känsla!!!





Kusinvitamin Annika var på besök igår tills idag :)
Efter att vi smaskat i oss en god middag kollade vi på filmen My sisters keeper! OTROLIGT bra film som handlar om livet och alla dessa svåra beslut. Att man faktiskt bestämmer själv över sin egen kropp och vilja! Vi grät genom heeela filmen, såååååå vackert budskap.
Klockan hann bli 02 innan det var dags för att sussa..
Medans Johan myste med Theo och Annika vaknade till fixade jag lite mysfrukost♥ Så himlans trevligt att du kom hit och babblade med mig och myste med Theo :)

Fick en jättefin blomma och ett doftljus (kan aldrig bli fel) av Annika, TACK :)


Hämtade vår NYA SOFFA i fredags!!!!!!
Den är UNDERBAR liiiite hård att sitta i men det blir nog bättre snart när vi suttit in den lite mer :) Så skönt att ha en soffa så att man kan få ordentligt med plats och bra när vänner kommer förbi!

NY SOFFA!!!

Åhhhhhhhhhh ÄNTLIGEN har våran nya soffa från MIO kommit!!! Har försökt att hitta en bil med dragkrok och nu har vi fått låna en grannes bil. Våran har ju ingen tyvärr...

Men FÖRST är det IKEA som gäller på lunchen sen hem handla mat och hämta soffa WIIIIIIIIIIII :) :) :)

Håller på att tvätta den gamla soffans kläder nu så att Anna får en ren och fräsch soffa!


Gissa om det blir MEGA MYYYS i den nya soffan imorgon kväll, SVAR JA!!!!!!!!!!

Hejhopp!

Då har det varit att göra idag också, härligt!

På morgonkvisten har jag hunnit prata med fina Maria och min älskade guddotter Madicken :) Men hon var mest intresserad av att se och prata med Theo hahaha. Skype är ju helt fantastiskt!
Sen vart det lite bråttom ner till centrum för att träffa Michaela på en fika. Och självklart var det ju sovdags för lillprinsen. Jag myste ner honom i vagnen och hoppades på det bästa men när vi närma oss centrum så var det äckliga skrikiga ungar ÖVERALLT i gula reflexvästar. Så jag smet in på en annan väg MEN då kommer det mer äckliga skrikiga barn som ska gå till matsalen. Så det var ju bara att gå in till centrum med en vaken lillskrutt.
Fikat var supermysigt och Theo höll sig glad hela tiden puuuh!
Sen stötte vi på Kelly och Jill som skulle shoppa lite, men för mig var det dags att vända hemåt för en promis med Isak.
Då fick jag ett sms av Anna som ville ner till centrum för en fika. Och jag är inte sen på att tacka jag till en fika ;)
Tur nog så hade Johan precis kommit hem från jobbet när jag kom hem. Så det var bara för Johan att ta Theo och leka lite och sen natta. PERFEKT!
På med skorna igen och ner för att fika med Anna. Sen ville Marita med också! Jag har idag hunnit träffa en mängd vänner på väldigt lite tid. Snacka om att slå fler flugor i en smäll. Väl i centrum för andra gången så hälsar vi på Linda som jobbar och vi möter Annelie vid fiket hahahah helt galet.
På fiket hade dom tårtbuffè!!! Ehhhhhh JA TACK :)
Bara att komma iväg några timmar själv är guld värt♥

Jag tar sista promisen med Isak och stöter som vanligt på Kelly utanför, svårt att inte ses då vi bor dörr i dörr. Där hamnar vi i nästan 1timme och bara babblar...

Ojojoj vilken dag! Men nu sitter jag här med en ansiktsmask och är riktigt TRÖTT!!!

Ska nog krypa ner i sängen nu, så gött för imorgon är en ny dag :)

Fullbokad vecka

Hejhopp!!!
Helt plötsligt så är veckan bara fullbokad... av trevliga saker såklart :)

Igår åkte jag in till söder för att träffa Ullis och äta lite lunch! Hon har nu hittat meckat för alla som har barn och barnvagn. Stället ligger inne i skrapan. Bra utrymme och massa goda saker man kan stoppa i magen :) Min favvis som vanligt är ju ceasarsallad och vi toppar gärna den med en chokladboll, check!
Man blir även överlycklig att dom har en micro till barnmat som man kan fixa själv, TACK!
Där brukar vi sitta i timmar...tills det är dags för oss att ta en shoppingsväng och den avslutas alltid på Åhlens. Åhhhhh dom har såååå mycket snyggt nu såhär nära inpå julen, MYS!!! Snälla tomten ge mig ett kort laddat med en MASSA pengar som jag kan shoppa för ;)
Sen tog vi en pomenad till gullmarsplan, bra för Theo som somnar och bra för oss då hinner vi babbla mer!

Idag var tanken att vi skulle med Kelly till Haninge centrum MEEEEN min lilla prins börjar få fler tänder och detta var andra natten som han vakna typ 6ggr, antagligen för att det gör ont stackarn..
Själv känner jag mig som ett vandrande lik MEN det är bara att bita ihop och hitta nått positivt, det hjälper ju inte att sitta och sura hemma. Tog med mig den lille och vovven ut på en promenix på 2TIMMAR!!! Bra för lungorna och själen♥ Helt super att komma hem med en trött hund och en bebis som sovit gott och nu är hungrig. PERFEKT!

Imorgon är det fika med Michaela som gäller, ska bli riktigt trevligt! Har inte träffat henne privat sedan jag slutade jobba i mars. Så det finns säkert en hel del att prata om. Möter upp henne i centrum med lille Theo. Kanske det blir lite glutta i affärer också fast inget handla då lönen ej har kommit.. :( Kanske lika bra det!

På fredag och i helgen kommer min älskade kusinvitamin Annika♥ Det blir att äta och dricka gott och en massa mys såklart. Theo kommer bli så glad när han kommer få all uppmärksamhet! Håller på att smyg prata om att Annika och hennes karl Olof ska skaffa en liten kompis till Theo, det vore grymt kul!!! Men dom är inte lika på som jag är hahahaha :)

Så det blir fullt upp helt enkelt! :)

ONT ONT ONT

FAAN jag har så sjukt ONNNNNNNT i min hals!!! Jag har halsfluss lite då och då och är tyvärr van och nu händer det igen... Det är som rakblad i halsen VARJE gång jag sväljer. Det är helt tjockt åhhhhhh jag vill inte och har inte tid med detta!!!!!!!!!!!!
Nu blir det en massa the och honung och sen blir det att hoppa i säng och kurera!

Lillesnutten på väg hem i bilen♥

MYS

Mys hemma hos Maria och Mac♥
Ljusen är tända överallt och rödvin i det fina glaset :)


Deras underbart vackra hus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Lite lyx att jag, Johan och Theo har ett eget rum :)

Älskade Madicken

Åhhhhhhhh ÄNTLIGEN har jag hunnit MYSA, GOSA och PUSSA i mängder med min älskade Madicken♥ Vi sov över 2nätter och det var UNDERBART!!!
Det som är så bra är att nu när Theo är lite äldre så kan han vara med lite mer och leka. Han tycker att Madicken är jätteintresant och är gärna med och tittar och härmar. Så dom underhåller varandra riktigt bra. Tror nog att Madicken tycker hon har fått en egen bebis hahaha ;)


Finaste Maria och Madicken♥ Önskar vi bodde närmare...


Dom lekte och lekte och lekte....sötisar!
Det är ju sååååå skönt när man är hos Maria och Mac dom har ju redan allting i barnväg så jag behöver aldrig ta med någonting. Theo har nu även en egen säng hahaha! Madicken har en växa säng nu så vi passar på att låna Madickens spjälsäng och vilka lakan fick lillprinsen ligga i då...LEXINGTON såklart :) Det BÄSTA åt de BÄSTA♥


Japp Theo skulle vara söt som flicka med hahahahaha...


Mina hjärtan♥♥♥
Såklart det ska badas ihop :)


MYYYYYYYS för hela slanten och god mat och UNDERBART sällskap vad kan man mer önska?!

ÄLSKAR ER!!!
♥♥♥

Käraste ägodel

DET FINASTE JAG HAR♥

Sovdags

Nej nu måste jag sussa. Johan jobbar sent men kommer strax hem :)
Imorgon far vi till nkpg så jag har redan förbrett packning!

Hoppas ni haft en fin dag, ännu en dag närmare jul TJOHO!!!! LÄNGTAR♥

Lillsnutten sover gott♥

Långpromisar

Har börjat sedan en tid tillbaka att ta MINST en riktigt lååång promenad varje dag hur vädret än må va. Speciellt praktiskt då Theo ska sova en av hans sovstunder och Isak ska ut. Det blir som lite egentid och även bra motion. Det är verkligen skönt att komma hem efter en sån tur!


Sen är det lite spännande att se hur naturen ändrar sig så snabbt nu när vintern kryper närmare. Jag ÄLSKAR naturen och att vara utomhus, finns inget bättre!!!

Lilla Snigel

Det finns en butik i nkpg som säljer jättefina barnsaker. En sån där myyyyysig butik som man vill ha allt i!!!

Och denna söta bil är just en sån sak..VILL HA!!!♥

Besök

Mac, Maria och Madicken kom på besök i förra veckan! Mac skulle på en filminspelning som jag fixat med hjälp av en vän, hur kul som helst!!!
Jag och Maria hade inte setts på länge så det var suuuuuuupermysigt att träffas :) Vi nattade barnen och satte oss i köket med ett glas rött och pratade. Sen kom Kelly och hennes vän Sandra in och vi bestämde oss för att gå in till Kelly istället då barnen sov och vi ville inte störa. Johan blev glad då han kunde spela lite tv-spel medans vi var borta hahaha. Sånt hinner han inte göra annars längre..
Väl inne hos Kelly skruva vi upp volymen på musiken och rödvinet flöda, det pratades, skrattades och vi hade verkligen superkul!!!!!!!! Tur att Kelly bor dörr i dörr då jag hade nattlinne och morgonrock på mig när jag gick in till henne, men hon är van hahaha!
Jag och Maria kom hem igen vid 02 ;) Sen kan jag säga att vi somna gott!


Dagen efter var vi inte altför kaxiga.. Vi gjorde inte många knop här hemma. Det blev liggandes en lång stund på dagen. Madicken och Theo sysselsatte varandra och hade det hur bra som helst :)
MEEEEEEN sen knorrade dom tomma magarna och det blev en promenix ner till McDonalds, tror inte det har smakat så bra som då. Hade lätt kunnat trycka i mig en meny till haha.



TAAAAAAAACK älskade finaste bästa underbara Maria för besöket. Nu fylldes jag me ny energi!!!♥

Myspys

Jag och min stora älskling försöker att få lite egentid varje kväll. När Theo somnat runt 19 är det vuxentajm på schemat! Vi äter lite gott och tänder ljus i hela lghten♥ Sen är det en film eller nån bra tv-serie som vi tittar på.
Det är så viktigt att bara få lite vuxen närhet och att få prata igenom dagen och ta vara på varann.

En favvo som vi ofta gör är toastbröd, sallad, creme fraiche, avokado, parma skinka och stekt halloumi ost SMASK!!! Eller varför inte lite smoothie, fruktsallad eller gott the med en ostmacka?!


Vi försöker verkligen att varva ner på kvällarna så att man sussar gott. Nu väntar vi bara på våran nya soffa!!! Vi åkte till Mio och köpte en STOOOR denna gång. På ena sidan finns faktiskt en cozy hörna hur mysigt är inte det ;) Åhhhhhhh vill ha NUUU!!! Men förhoppningsvis kommer den i början på dec♥

Vägg i vägg

Att ha en vän boendes i dörren brevid är ju ren lyx. Inte bara det att hon är en GRYM människa i sig hon kan laga god mat, ta hand om alla barn och vet ALLT om vad man ska göra när barnet är sjukt och alla dom där små trixen man så gärna vill veta och behöver när man får en liten själv. Lekar och bus som Theo är helt galen i som Kelly gör. Sen kan man ju alltid låna saker av varandra mycket praktiskt!
Häromdagen ringde Kelly och fråga om jag ville komma över på lite vin och snacks, såklart jag ville!!! Så på med mystoffler och Theo på höften och Isak i släptåg och in kom vi.
En super trevlig kväll istället för att sitta hemma själv.. Vi ses ett x ggr per dag, en snabb the, lunch, gå till affären, promis, hjälper varann med att tvätta, städa ja allt man bara kan tänka sig!
Sen gör det ju ingenting att jag och Johan har fler grannar som blivit våra vänner genom åren som vi har otroligt bra kontakt med. Johan hade tråkigt igår kväll och sa att han tyckte vi skulle gå och hälsa på grannen Anna, en toppen ide tyckte jag! Så det var bara att gå några meter och vips satt vi hemma hos henne och fördrev tiden.


Micke och Kelly kom över på lite lunch idag :)


Skönt att ha vänner omkring sig som det är så lätt att ta sig till och sen vips är man hemma igen. Mycket praktiskt!!!

RSS 2.0