Båttur i paradiset!!!

Japp då har man börjat komma in i vardagen liiite känns det som. Alla saker är på sin plats här hemma osv. Det var bara superskönt att vi startade vår lilla familj på landet veckorna i april. Så lugnt och skönt!!! Isak njöt av att gå utan koppel och bara myste i skogen och att bara få vara ute precis när han ville.

Jag och Johan passade på en kväll när det var spegelblankt på havet att ta en båttur med våran nya båt!!!
Klockan var väl runt 20 på kvällen och solen höll på att gå ner. Mormor och morfar satt barnvakt och vi åkte iväg.
Det finns musik inkoplad i båten så den vred vi på och bara njöt av att få vara själva och att få känna vinden i våra ansikten :)

Långpromis i vårsolen



Nu ska det bli en långpromis i vårsolen med hund och vagn!
Ska passa på att gå förbi grannen annas jobb och lämna hennes plånbok som hon glömt, perfekt att jag är hemma och är mammaledig så att jag kan hjälpa till :)

Theo bara växer och växer det känns som att han växer framför ögonen på mig!

Jag planerar för lite grillning ikväll men man vet ju aldrig hur det slutar.. Hoppas bara att min älskling tycker den idèn är lika bra som jag tycker att den är. Grannarna kanske är på?! :)

Vart tar tiden vägen?!

En sak är då säker som småbarnsförälder! Timmarna tar bara slut!!! Jag fattar inte vad det är som gör att de bara försvinner på dagarna... Man går upp och fixar lite hemma som tex diskar, städar osv Under denna tid ska det ammas, bytas, bäras, mysas, ut med hund hinna äta själv ja och sen rullar dessa saker om och om igen tills att klockan blir sent på kvällen.
Jag trodde faktiskt att det skulle vara liiite enklare och att man skulle hinna mer men icke eller jag vet ju inte vad andra föräldrar sätter sina gränser på hur det ska se ut hemma och om dom byter varje liten kissblöja som en annan tok. Men jag vill ha det städat runt omkring mig och att han ska vara torr och mätt och ha det så bra som möjligt såklart!
Det som hamnar längst ner på listan är faktiskt mat till mig själv. Först och främst så har jag inte lika stort matbegär som jag hade gravid, tack och bock! Men sen prioriterar jag det sist då jag tycker att de andra ska hinnas med först. Lite konstigt tänkt men så är det.. Som min vän Maria säger: Folk tror att man bantar eller svälter sig själv men så är inte fallet! Man hinner bara inte med!

Min man säger hela tiden att jag ska sänka nivån lite och bara njuta av våran skatt och sova när han sover på dagarna.. Lätt och säga säger jag då! Att se disk hemma och hundhår som ligger lite här och där nejdu det går jag inte med på. Men såklart det får ju inte bli hysteri över det hela för Theo är ju faktiskt prio 1 och så är det också.

Igår somnade faktiskt vi till i 2-3timmar i sängen brevid varandra mitt på dan, hur mysigt som helst!!! Kan säga att jag inte känt mig så utvilad på länge.. Så att ta en tupplur på dan kan faktiskt göra underverk för kropp och själ. Jag hade så mycket energi på efm och kvällen. Jag kände mig klar och vaken i skallen :)




Första grillningen!

ÄNTLIGEN har det blivit dags för årets första grillning!
Imorgon kommer kusin Annika och hennes kille hit för att umgås på kvällskvisten. Det blir grillning och en massa prat som vanligt :) Jag kan redan nu känna den goda smaken i munnen hahaha

Mamma ska in till stan för att shoppa lite och sätta ut blommor på gravarna, jag funderar på att följa med för att kika lite på bebiskläder och att umgås lite med min mamma. Vi brukar alltid ha så trevligt när vi strosar runt på stan :)
Men vi får se hur natten blir och hur vi känner oss imorgon.

Idag har vi varit ute nästan hela dagen. Theo i sin vagn och där har han sussat goytt och andats in härlig havsdoft. Pappa och Johan har fixat med brädor och fortsatt med altanbygget. Det har ju varit helt fantastiskt väder och havet har legat helt stilla.. Nu känns det att vintern är slut och våren är verkligen på G!!!

VÄLKOMMEN VÅREN♥

24 timmar..

När man är såbarnsförälder som vi nu så lyckligt är så finns inte begreppet dag och natt..
Inte just nu när han är såhär liten.
Eftersom han sover max 3,5tim men oftast 2-3tim i sträck så blir det ingen skillnad på dygnets alla timmar. Det går bara runt runt runt därav att vi äter på väldigt konstiga tider än mot vad vi brukar och sover när han sover. Jag har börjat att sova mer nu på dagarna med honom så att jag får mer ork för att tro att 3 tim här och där räcker för att hålla igång stämmer inte...
Så nu är det att hitta smårutiner som gäller. Att vända hans dygn så att han är mer aktiv dagtid och sussar gott nattetid. Sen att jag verkligen sover under dagarna!

Det är märkligt hur man anpassar om sig. Nu finns det nån som betyder allt för oss. Vi vänder och vrider på allt för att anpassa oss efter hans behov!


Jag längtar redan efter att han blir lite större och sover längre på nätterna hahaha :)





P-Helg

Det är ju underbart att se alla knoppar slå ut för det är ett tecken på att sommaren närmar sig :)
MEN det betyder också att POLLEN kommer och det i mängder!!! Så detta är verkligen en P-helg för min del, POLLEN och PÅSK ;)
Det som är det lite tragiska i det här är att jag inte kan äta pollenmedicin pga att jag ammar MEN imorgon ska min snälla mamma åka in till stan och se ifall det finns någonting som kan underlätta för min näsa och ögon innan jag blir GALEN!!!!! :( :( :(

Utan nätet..

Japp då kommer jag vara utan internet under några dagar igen.. Det är när pappa och mamma kommer ut som dom tar med sig dongen som gör att vi får internet. Tyvärr behöver dom ta med sig den varje gång då de använder den hemma i stan.
Men vi överlever och jag får ta igen bloggandet när de kommer ut igen :)
Men det är så skönt att skriva av sig då den lille sussar, därför är det lite trist att det ej finns nät här ute jämnt!

Idag har vi varit ute och fixat på tomten, städat ut vintern och in med våren!!!
Båten hämtade pappa och min bror Markus i fredags, har dock inte hunnit åka med den ännu. Men det blir nog av imorgon får vi hoppas.
När vårsolen tittar fram över havet och vattnet ligger helt spegelblankt då kan man bara längta till sommaren och alla underbara grillkvällar och vänner som kommer på besök♥

Första Månaden

Har precis börjat läsa ur boken Första Året av Katerina Janouch. Riktigt roligt skriven och lätt att följa med :)
Tycker om hennes åsikt om den första månaden:
Jag har viktiga saker att göra. En mission att utföra. Jag ammar min lilla bebis. Så stör ej. Jag vill sätta upp stora skyltar. Ge mig lugn och ro! Låt mig slippa i princip allt, utom att vara mat åt min lilla bebis! Värld, du får vänta!

Måste bara säga att det är så man känner sig hahaha :)
Timmarna bara glider förbi och man undrar om man tagit sig någon annanstans än till skötbordet, sängen och soffan för amning. Det är verkligen så man funkar just nu. Man sover max 2-3tim åt gången dygnet runt men som sagt man går på nått adrenalin och det konstiga är att man har lika mycket energi för det eller nu ska jag inte överdriva men energi och glädje det har man!

Den klassiska frågan är ju alltid pappans roll.
Att pappan är lika viktig som mamman i början är enligt mig självklart! Att inte vänta till "senare".
Citat ur boken:
Pappan har visserligen inga bröst att amma med, men han har allt annat, kärleksfulla armar, snälla händer, han är mjuk, varm och kan bära och trösta och vyssja och byta blöja helt ypperligt, inte ett dugg sämre än mamman. Att betrakta den nyfödda bebisen som mammans ensak är fel.

Bra skrivet eller hur ;)

Jag har tur som har en fantastisk man som hjälper mig med de dagliga bestyren eller rättare sagt vi hjälps åt! På BB fick han göra allt, byta blöjor, hämta och lämna mat, hissa upp och ner min säng, hämta smärtstillande hos barnmorskan hahaha ja stackars min älskling han var verkligen min slav under denna tid. Eftersom jag blev snittad så var jag ganska orörlig i början därav att jag behövde en massa hjälp.
Snart börjar min älskling jobba igen och Theo och jag ska hitta en vardag tillsammans med våra egna rutiner. Det blir spännande och utmanande.

Tänk nu är Theo redan 14dagar... Som alla säger tiden går verkligen väldigt FORT!!!

Sömn-Adrenalin

Jag är en morgonmänniska och har alltid varit det och min man är en nattmänniska! Det har varit perfekt då vi har hund och våra arbeten, vi har kunnat avlasta varandra väldigt bra.
Nu när man har en nyfödd så är det bara för mig att ställa om.. Det är bara att bita i det sura äpplet och bli en nattmänniska och självklart passa på att sova när den lille sover!
Fast det är just det där med att sova när han sover som inte är min stora grej..jag hittar på en massa andra saker hela tiden. Som att plocka, fixa, städa, göra mat ja det finns alltid nått att göra.
Han äter med 2-3tim mellanrum just nu. Det gör att jag hinner med ganska mycket fast man blir väldigt uppbunden och det gäller att planera om man ska iväg osv.

Jag är van att sova ca 7-8tim, det är perfekt för att samla och återfå energi till kroppen. Nu sover jag max 3tim åt gången men ändå så har jag energi över. Man går väl på något adrenalin och lyckorus som gör att man klarar av så få timmar och ändå har humöret uppe. Eller ja det handlar ju om inställning också :)
Varje morgon har jag gått upp vid 06 då han vaknar och vill äta för att sedan somna om. Då har jag lagt honom brevid Johan och de sussar vidare till 09. Då har jag passat på att duscha, plockat lite och tittat på nyhetsmorgon. Det har blivit lite som min egentid på dagen. Jätteskönt att få vara själv och bara ta det lugnt :)

Fast jag måste börja ta sovpauser under dagen då min energi också kommer ta slut såklart.

Nej nu är det dags för frukost för våran del! Theo sussar gott och nu gäller det att passa på att ta våran egentid.

Njut av sooolen denna härliga söndag!!!♥


-10kg :)

Jag ringde grannen Anna och frågade om hon kunde komma in med hennes våg. Jag vägde mig nämligen dan innan förlossning för att jag skulle kunna se hur mycket jag gått upp. Jag har gått upp mellan 12-15kg under min graviditet. Jag är väldigt tacksam över det! Jag kan inte klaga över min graviditet både vad gäller viktuppgång och hur jag mått.

Nu 7dagar senare har jag gått ner -10kg!!! :) Om ca 2månader får jag börja träna på riktigt och jag bara längtar efter att få jogga! Men nu är det korta promenader som gäller tills i början som jag sedan kommer kunna utöka.


Energi till manshud

Nu behöver man verkligen all den energi man kan komma över. Så det blev en liten present till min älskling eller ja det är ju en present till mig också kan man ju säga..
En ansiktskräm från Biotherm för män full med energi! Passar perfekt till trött och lysterlös hy. Han får en fin hy och jag får titta på en en fräsch snygg man! Perfekt eller hur ;)
Den går snabbt och lätt in i huden och det är en pumpflaska så den är lätt att använda.

Sötaste killarna :)

Tog en morgonpromis med Isak efter amning och hittade dessa två sötisar inne i sovrummet. Båda sussade gott och jag passade på att ta en långdusch :) PERFEKT!


Snacka om att man blir nykär♥

Min förlossning-planerat kejsarsnitt!

Dagen innan alltså den 31mars var nog den längsta dagen någonsin.. Vi var på inskrivningvid 13 och det tog ca 3tim. Vi fick träffa alla som skulle vara med under operationen och de berättade exakt hur det skulle gå till. Vi fick en fantastisk barnmorska som heter Ken. Han var väldigt lugnande och riktigt rolig :) Efter mötena så åkte vi hem och tog en sista städning och plock och fix. Sen skulle vi försöka sova..
Kan säga att det gick inte så bra! Vi gick och la oss vid 21 och började titta på en film för att varva ner. Sen låg vi och vred och vände på oss hela kvällen lång. Jag somnade till titt som tätt men när klockan var 05 var det bara att gå upp. Johan hade varit vaken sedan 24 och satt och spelade spel hela natten, så när jag gick upp vid 05 så satt Johan där och spela. Kan säga att vi var suuupernervösa inför fredagens besök!

Vi hade fått tid att vara på sjukhuset vid 07.10 för att skrivas in. Eftersom vi räknade med morgontrafik så satt vi redan i bilen vid 06.20 för att vara på säkra sidan. Vi var framme 20min för tidigt och det var inte Johans favorit, han är ALLTID exakt på plats vid den tid han ska vara och tycker inte om att vara för tidig. Han blir alldeles för rastlös..hahaha :)
Väl framme möttes vi av vår barnmorska Ken som visade in oss till ett väntrum där vi fick byta om till de supersnygga operations kläderna. Jag fick 2st alvedon och sen var det bara att vänta tills att klockan skulle slå 07.50.


När det var dax gick vi tillsammans med Ken ner till operationsrummet. Där möttes vi av all personal. Dom skrattade och pratade och stämningen var på topp! Jag valde även att ha musik på i rummet så att det blev lite bra stämning :)
Jag fick en dropp och bedövning i handen och sedan var det dags för att få bedövningen i ryggen. Jag som är spruträdd var ju livrädd kan jag säga men som tur är var personalen där hela tiden och lugnade och självklart fanns ju Johan vid min sida!
Jag trodde verkligen att sprutan i ryggen skulle göra ont men icke! Det gick så fort och kändes bara som ett stick! Jag är så TACKSAM inför deras beteende och proffsiga engagemang!
Direkt efter sprutan så fick jag lägga mig ner på bordet då bedövningen började ta direkt. Bedövningen skulle ta från under brösten och ända ner till fötterna. Detta var jag också nervös inför, att vara förlamad i hela underkroppen. Men icke det var ingenting man tänkte på. Sen provade dom att ta iskalla tussar på min mage för att se om jag kände nått eller inte. Efter det provade dom att klämma mig med en sylvass tång på flera ställen på magen också för att se att bedövningen taget. och självklart hade den det!
Sen började dom med operationen 08.31 och 08.41 var vår älskling ute :)
Jag kände att dom höll på vid magen men man känner inte alls så mycket som man tror! Precis innan han kom ut så sög man ut fostervattnet och sen var det bara sekunder tills att vi hörde han skrika! Och i samma ögonblick kom Johans och mina tårar, det var så fantastiskt och overkligt och det lyckligaste ögonblicket någonsin♥

Johan och Ken gick iväg till bordet med Theo för att tvätta honom ren, väga, mäta och få en liten spruta. Johan klippte såklart av navelsträngen! Sen kom Johan med ett litet knyte och satte sig brevid mig :) Men under hela tiden så kunde jag se dom vid bordet så jag kände mig aldrig utanför. Klockan 09.15 var operationen klar och jag rullades iväg till uppvakningsrummet. Johan och Theo var såklart med :) Där låg vi kvar i ca 2tim och varje halvtimme kom dom och tog mitt blodtryck och kollade hur känseln började komma tillbaka. Johan passade på att ringa till våra föräldrar och vänner för att berätta hur allt hade gått.
Under hela operationen och efter på uppvaket mådde jag prima! Jag kände mig pigg och glad :)

Sen rullades vi upp till avd73 på sös. Där möttes vi av fantastisk personal som verkligen var engagerande och kunniga!!! Vi fick all hjälp som vi behövde och kände oss alltid sedda. Det märks att dom tycker om sitt jobb♥ Dom hjälpte oss med amningen och såg även till att hjälpa mig med att börja gå upp ur sängen och röra på mig. Att ta den första duschen efter allt det här var bland det bästa! Han vägde 3640g och var 51cm lång. Han gick ner till 3300 och då var det dags att sätta vår klocka på alarm på varannan timme då vi var tvugna att väcka honom för att ge mat. Han hade gått ner förmycket och han var tvungen att gå upp igen för att vi skulle få åka hem. Han hade även gulsot och har kvar lite även nu. Det gör att dom blir väldigt slöa och orkar inte äta. Dom mätte hans gulsot 2ggr per dag för att ha koll. Det kändes jättebra att vi var kvar och att vi fick den hjälpen.
Vi var kvar tills på måndagen den 4april och åkte hem vid lunch.

Vi var på bvc igår och vägde honom och nu väger han 3580 så det går åt rätt håll :)

Sömn får ju en helt annan innebörd när man får smått :) Man är överlycklig när man sovit 3-4tim irad, det är LYX! Jag och Johan turades om att sova med Theo då han ville och ska ligga nära oss hela tiden. Efter amning så tog Johan honom och stoppade honom innanför en stor munktröja så att han fick ligga hud mot hud. Sen sussade dom så. Johan fick även ta alla blöjbyten på BB då jag inte var så rörlig.
Vi hade väldig tur då vi fick ett eget familjerum och Johan fick en egen säng! Jag låg mest i sängen under dessa dygn och jag kan säga att jag hade sååå ONT i rumpan och i ryggen!!! Jag försökte att vara uppe lite då och då för att komma igång och för att avlasta mig från att ha legat ner så mycket!

http://publishme.se/1214555/imagehandler/?go=upload&cb=tinymce.plugins.ImageHandler.cb_map.id_body

Vi är som sagt väldigt nöjda med all personal och vår vistelse på SÖS :)♥

Nu börjar livet som föräldrar på riktigt och det är riktigt skönt att Johan är ledig hela april så att man kan hjälpas åt med allt här hemma!
Ett tips är att ha så mycket som möjligt fixat hemma. Det är så skönt att komma hem till ett städat hem! Jag fixade med allt de sista 2veckorna hemma. Städade ur och rensade och det är jag väldigt tacksam över nu.

TACK TACK TACK mamma och pappa som hade tagit hand om Isak under tiden som vi var på BB. Och när vi kom hem så hade dom handlat mat som stod i kylen och det var vi så otroligt tacksamma över :) Sen hade mamma även fixat jättevackra tulpaner. Det kändes så välkomnande och vi kunde bara njuta av att ha allt klart här hemma!


Mamma som också är tokig i blommor och inredning hade satt upp den här på våran dörr när vi kom hem. MYSIGT!!! :)


Eftersom min äldsta bror har fått en blodpropp i lillhjärnan för några år sedan så var jag tvungen att få blodförtunnande sprutor. Jag fick 1st varje dag i 6dagar. Så det blev Johan som fick sticka mig med sprutorna när vi kom hem. Johan tyckte det var riktigt roligt att leka doktor medans jag låg och höll för ögonen hahaha Men han var som gjord för detta och det kändes knappt! Du är så duktig älskling! ;)


Nu passar vi på att mysa och njuta av vårt lilla tillskott!♥

TACK för Gratulationer

TACK för ALLA fina gratulationer, blommor, presenter och besök som vi fått!!!
Helt underbart att få så otroligt fina saker av vänner, familj, grannar och släkt.

Vi är verkligen jättetacksamma♥
ETT STORT TACK!!!

Första promenaden

Igår blev det en liten promis i solen för första gången för lilla Theo. Han låg så gott och sussade hela tiden inbäddad i gosefiltar. Det är ju extremt mycket grus på vägarna nu så hela vagnen skuppade runt men jag antar att det var som att vaggas till söms hahaha :)
Det var skönt att kunna vara ute och få lite frisk luft också, men jag kände av att vi hade gått en bit då jag blev helt slut i kroppen och jag började känna av i magen att det stramade lite. Så väl hemma var det bara en sak som gällde nämligen VILA och lite smärtstillande.
Det är ju så svårt att förstå att man har gjort en stor bukoperation och att jag måste ta det lugnt för att allt ska läka fint osv. Man ser ju inte såret och det gör att mna tror att allt är bra. Men som sagt jag känner direkt när jag har gjort nått för mycket.. Det blir till att öva på att VIIIIILA!!!

Jag ska självklart berätta hur min förlossning var men det får bli i nästa inlägg. Nu ska vi förbereda oss på att strax åka iväg till BB. Vi ska på kontroll av vårt lilla knyte ;)




Theo har kommit!!!

Den 1/4-2011 kl.08.41 kom vår lilla skatt Theo♥
51cm lång och vägde 3640g

Vi är bara sååå STOLTA!!!

Till BB!!! :)

Godmorgon!

Då far vi iväg till BB. Jag har sovit lite då och då medans Johan ej har sovit någonting alls..stackarn!
Vi är jättenervösa men förväntansfulla!!!


KRAAM

RSS 2.0