Hawaiian Tropic

Då har jag provat den nya brun utan sol från Hawaiian Tropic som vi fått in i butiken (KICKS). Den är billig och riktigt bra!!! Den innehåller både en lotion och en brun utan sol. Det är så smart såååå! Jag har alltid annars tagit en del lotion och en del brun utan sol av mina andra produkter för att det ska bli jämnare. Sen har flaskan också olika bruna grader så man kan välja precis vad man önskar :)



Jag köpte 2st så man har hemma :) Lika bra nu när jag inte kan sola i mitt älskade solarium!!!

Skugga...

Sist mamma var här så tog vi en vända till IKEA för att shoppa lite. Blev nya utemöbler till vår framsida. En liten soffa, bord och 2stolar riktigt mysigt faktiskt!!! Så idag satt jag, Kelly och Leila och bara väntade på att solen skulle komma till oss men tyvärr har vi eftermiddagssol hahaha. Så där satt vi i skuggan och svepte filtar omkring oss och bara väntade..
Johan slutade vid 5 idag och jag styrde ihop en middag med köttbullar, mos, lingonsylt, ärtor, sallad och gräddsås såååå GOTT! Kelly kom över med barnen och vi invigde uteplatsen  i solen med att äta middag ihop. Jag och Kelly vräkte i oss och då kom vi på att vi varken ätit frukost eller lunch. Det enda vi fått i oss under dagen var en blåbärspaj som jag hade slängt ihop. Blev vi mätta och glada i magen ehhhh JA kan man säga :)

Sen kom Leila förbi och vi tog en sommardrink ute såklart nu måste jag sitta där hela tiden hahaha :) Tiden bara försvann och helt plötsligt var klockan 21.30 och det var dax att gå in. Jag och Theo tog ett bad i vårt badkar ihop och myste, han tycker verkligen om att bada den lilla godingen!

Imorgon kommer min fina kusin Annika till oss och ska mysa med Theo! Var längesedan jag såg henne, ska bli riktigt kul :)

Söta Isak min underbara lilla kärlek!!!

Ciderprovningskväll

Tjingeling!!!

Det blev en sån där trevlig och spontan ciderprovningskväll häromdagen :)
Kelly och Catti åkte iväg och inhandlade och det fanns nu en massa nya sommarnyheter!!!!
Jag pumpade mjölk så att jag kunde lyxa till med att smaka lite jag med. Kvällen slutade med att vi satt i vårt vardagsrum med tända ljus, cider och lite snacks och bara hade det lugnt och trevligt. Lille Theo låg gott i Kellys knä och sussade hela kvällen. Det blev tillslut jag, Kelly, Catti, Leila, Johan och min bror Markus och Theo såklart och vi ska ju inte glömma lille Isak och Cattis hund Molly. Från att inte ha planerat nått till att det blev en riktigt trevlig kväll :)




Vi tände våra favvo också men tyvärr ser man inte hur mysigt det faktiskt ser ut påkvällen när det är mörkt men jaja ni får fantisera lite!

Catti kom förbi ikväll och vi satt hemma hos oss och drack sommardrink. Det är Kelly som har lärt oss :) Man tar ett glas och lägger frysta hallon i botten och fyller på med lite smultronvin, strawberry aquatini och sockerdricka. Sååå gott!!! Johan kom vid 22 efter sin träning i nyköping. Vi satt och småtjabbla lite om allt och inget. Det var också en spontangrej och det är oftast dom som blir riktigt trevliga.

Var även inne i stan idag och träffade en ex kollega till mig på SATS och han är även Johans vän då han också spelar amerikanskfotboll och är min PT. Jättetrevlig lunch och kul att träffas igen efter så lång tid. Det regnade imorse och på vägen dit men sen sprack det upp och vi kunde sitta ute och äta i solen.

Nu ska jag titta på film med min älskling♥






Karlstad helg



Lille Theo i bilen på väg hem från Karlstad!

Jag och Johan beslöt oss för att åka och hälsa på Emmy och Kalle i Karlstad. Sist vi var där så var jag i slutet av graviditeten och nu hade vi det fina innehållet med oss :)
Tuwa ville så gärna hålla och mysa med den lille, vilket gick hur bra som helst.
Killarna gick på matchen såklart som var på lördagen medans jag och Emmy tog en sväng i centrum. Nu när alla fina vår och sommarplagg tågar in vill jag inget annat än att vinna ett kort med en massa pengar på så jag kan shoppa!!!

Vi hade kanon trevligt och åt gott och pratade hela helgen lång!!!

Sen råkade tyvärr den lille söte Theo kissa i deras säng... Det är då man är glad att dom är en barnfamilj och förstår hahaah. Men vill man själv sjunka genom marken när sånt händer ehhh JA!!!

Skönt att vara borta och underbart att komma hem :) :) :)


Fransk Manikyr

Nu fick jag mina naglar fixade av fina Emelie!

Men resan dit blev inte riktigt som jag tänkt mig hahahaha :)
Det började med att Johan låg och sussade såklart då han jobbat natt så jag var ju tvungen att förbereda allt innan jag skulle åka iväg eftersom Johan skulle passa Theo.
Jag tog Isak på morgonkvisten och Theo i vagnen och sen tillbaka igen för att äta en snabb frukost.
Lite amning och morgonbad för den lille och sen börja fixa mig själv. När det väl började närma sig så planerade jag in en amning och sen hade jag pumpat ut mjölk till 2st flaskor så att det skulle räcka under tiden jag skulle vara borta. Jag klädde på Theo och la ner honom i vagnen för att ta en sista sväng med Isak. Då såklart bajsade han och tyvärr bajsade hann ner kläderna så det var bara att börja om. Väl på skötbordet så kissade han ner allt så det var bara att slänga in i maskinen och torka golvet.
SEN ner i vagnen igen och ut med Isak.
Jag kom 30min försent, TUR att Emelie kunde vänta :)

Jag blev jättenöjd med naglarna och det känns som vanligt igen!
Johan tycker ju detta är hel onödigt och förstår inte alls varför men det gör ingenting för jag fattar inte varför man tycker det är kul med playstation hahaha :)

Jag hade ju som sagt pumpat ut mjölk till 2st flaskor för att Johan ska kunna Theo medans jag gjorde detta.
Det gick kanonbra förutom att han trodde man värmde hela nappflaskan i mikron. Då kan jag säga på engång till alla karlar att man MÅSTE ta av locket och själva nappen ;)
Jag var faktiskt borta i 4tim och Johan utnämnde sig själv till father of the year hahahahaha :) :) Han är för söt ibland!♥
När jag kom hem låg Theo och sov på Johans bröst och hade det toppenmysigt. Så all oro och konstiga tankar jag haft kunde jag släppa. För det är ju endast mina bröst med mjölk som skiljer oss åt från att kunna ta hand om Theo. Men som sagt jag tycker ju såklart att jag gör allt bäst, kanske som alla mammor känner hahaha.
Men nu släppte jag tyglarna om det och se det funkar ju utmärkt och det är nog bra att den andre partnern får känna på hur det faktiskt är att ta hand om den lile under längre perioder.

Duktiga Emelie sitter på NOVA HAIR i trollbäcken i STHLM och gör fantastiska naglar.
Du når henne på 073-9417685

Naglar

Åhhhhh ÄNTLIGEN!!!

Nu ska jag strax åka iväg till Emelie för att göra naglar. Som jag har väntat och längtat. Jag har alltid gått och fått mina naglar fixade en gång i månaden under flera års tid men sen gjorde jag ett uppehåll några månader innan Theo kom då jag la pengarna på saker till honom istället.
Men NU är det dax för mig att få lite egentid och snygga händer!!! Känns som jag har knarkhänder när naglarna är så här korta och fula, usch! :(

Så nu har jag pumpat ut mjölk så det står härliga tider till så att Johan kan ta Theo och jag kan åka iväg :)
Har jag lite ångest att åka ifrån Theo..ja lite faktiskt. Inte för att Johan är sämre än mig utan för att jag är ett kontrollfreak och vill se och vara med på allt!
Men för allas skull så måste jag våga att släppa tyglarna också!!! :)

Ska bli jätteroligt att få fina fräscha händer igen.
Nej nu måste jag ut med hunden, packa, amma och sist men inte minst göra mig iordning för snart går bussen.

Ha en fin dag♥

Kosmetisk Kirurgi

Då kan jag berätta att vi var i Eskilstuna igår jag och Ullis och Theo såklart!
Att planera in buss, tunnelbana och tåg en morgon med en bebis kan inte annat än bli stressigt. Det ska packas, planeras in med amning så att han inte vaknar medans vi åker buss eller tunnelbana och behöver mat. Lite svart att slänga fram tutten då.. Tåget går ju suveränt att amma på!
Men med en liten löptur till bussen så hann vi i tid. Mötte upp Ullis vid tunnelbanan för att åka mot centralen :)

Kan säga att jag aldrig åkt så mycket hiss som jag gjort under denna dag. Helt plötsligt när man har vagn med sig så måste man leta efter alla hissar då dom inte har rulltrappor. Så vi klev in i varenda hiss känndes det som och tyvärr så stank det piss i dom!!! Äckliga människor!!! Så är det nån som undrar var hissarna är så vet jag det nu ;)

Ullis vann ett presentkort på kosmetisk kirurgi och självklart ska sånt utnyttjas! Det blev läppkontur runt läpparna. Kvinnan som gjorde det verkade kanonduktig och väldigt trevlig. Jag som är så nyfiken av mig hängde i princip över henne för att se hur hon gjorde.
Jag skulle lätt göra det men inte för dom pengarna... Sen kan man ju välja att göra eyeliner och en massa annat om man så skulle vilja.

Theo var så duktig hela resan! Han gnällde inte mer än när han var hungrig. När vi strosade runt innan och efter Ullis behandling låg han bara i vagnen och tittade eller sov. Då känns det väldigt lätt att ha barn. Men det är klart att det blir liiite bökigt när man ska byta blöja och när man har bytt så ska det bytas igen hahaha. Men jag hade med mig extra av allt så det löste sig väldigt smidigt.


Målar först på med vanlig läppenna för att se var hon ska tatuera.


Ullis sa att det kittlades i början men att det sved lite precis vid överläppen. Man kan ju inte låta bli att bli lite sugen på att göra likadant eller eyeliner som sagt, tänk vad skönt att alltid se lite fräsch ut!


Glass för min del på torget i Eskilstuna, MUMS♥


Theo bara njöt av att vara på resande fot hihi ;)

TACK Ullis för en fin dag i Eskilstuna! Kul att kunna göra nått om dagarna och inte bara känna att man springer mellan skötbord och soffa för amning!

Äntligen lite cider

Jag har längtat efter cider sååå galet löjligt mycket!
Nu var det min tur tyckte jag.. Så jag satte igång och pumpa ut bröstmjölk och sparade i kylen. Jag vet att man kan amma och dricka liiite och att det inte ska vara så farligt men jag tycker inte att det skulle kännas bra. Så detta var ju en perfekt lösning.
Kelly och Linda kom förbi och småsnackade lite och äntligen fick jag ta mitt glas cider! Var tvungen att hälla upp i vinglas bara för att det skulle kännas lite extra lyxigt hihi :)

Sen provade jag att äta jordgubbar för det är ju så gott! Men icke lilleman fick prickar över hela magen så det gör jag inte om. Jag vet att bebisar kan reagera på lök och jordgubbar och att det är väldigt vanligt. Men man måste ju prova för att se om vår lille plutt gör detsamma.


Har varit ute hela dagen idag och solat, eller försökt ialf. Mina vita ben och armar fick sig en dos och även mitt ansikte. Sen om det blev nått det är en annan fråga hahaha! Det var väldigt trevligt att få vara ute en heldag och bara vara. Grannarna var ute också och Kelly gjorde en pastasallad med kyckling och feta och en massa annat gott.
Tog en morgon promis på ca 45min med Isak och Theo i den härliga värmen, UNDERBART!
Även nu på kvällen blev det en lååång promis med Theo, Isak, Marita och Anna och snabbt gick vi ;) Det märks att jag inte varit igång och tränat på länge då vi gick i snabb takt och långt, men jag kämpade på. Nu är det bara 3v kvar innan jag får börja träna lite försiktigt igen. Ska prova att jogga lite då, längtar så efter det.

Nej nu måste jag försöka sova lite innan det är dags för nästa amning!

Sussa gott!!!

Utflykt Eskilstuna

Imorgon blir det utflykt med Ullis och självklart Theo till Eskilstuna. Vad vi ska göra där kan jag inte säga tyvärr förns efter imorgon.. ;)
Åkt buss har jag hunnit göra med lilla Theo men det blir första gången med tunnelbana och tåg. Men det är skönt då har vi bockat av det också. Bara man ser till att han har ätit så ska det inte vara något problem.

Det ska bli riktigt bra väder imorgon, kul att sitta på ett tåg..men det ska bara ta 1timme så det klarar vi av :)
Packade skötväskan lite ikväll och i den ligger min sololja hahaha, tänkte man kunde ha lite på sina vita ben... Jag är så otroligt vit att det är galet, trivs INTE!

Köpte en ny brun utan sol häromdagen, ska prova först några ggr och sen ska jag lägga upp den här och skriva om den.

Vår söta lilla goding :)♥


Elli och Ullis besök

Ullis och Elli var på besök för några dagar sedan. Det är så skönt nu när man är hemma att man har liite mera tid över till att umgås med sina vänner.
Ullis hade med sig McDonalds som vi båda är galna i tyvärr.. Som tur är blir det absolut INTE ofta och det är kanske det som gör att det är så gott!

Bebis galna Elli blev ju såklart kär i vår lilla plutt, hon var så försiktig och duktig. Hon hade nog gärna plockat hem honom om hon fick bestämma hahaha :)

Sen passade vi på att fika och bara prata av oss och även Kelly och Catti kom in. Så det var fullt hus :)

TACK för en trevlig dag Ullis och Elli!

Mess mitt i natten?!


När man var 20 fanns det inte på världskartan att man trodde man skulle få mess av typen "vad har du på dig" rätt mitt i medelåldern. Å andra sidan hade man på den tiden inte heller trott att man skulle svara "vad har din fru på sig".

Detta inlägg hittade jag på min vän Elisabeths status idag på facebook. Jag tyckte det var så hysteriskt roligt och bra skrivet att jag var tvungen att ta med det här!!!
TACK Elisabeth du förgyllde min dag hahahahaha :)


Hundbiten!

Var ute och gick med Isak (min hund) då jag plötsligt ser en stor vit schäfer komma ut från en port i grannhuset. Han får syn på Isak och blir helt psykgalen! Isak lägger sig ner på marken så som han ALLTID gör då han ser en annan hund komma.
Den stora vita hunden drar och skäller och ägaren orkar inte hålla emot och kopplet åker ur hennes hand! Jag får ren panik då jag ser denna galna hund komma rakt emot oss. Den hunden springer fram och på nån sekund så sitter den i Isaks hals och bara skakar om. Isak väger 23kg och denna hund väger mellan 60-80kg.
Jag slänger mig på backen och slår hunden allt vad jag kan och försöker bända upp käken för att den ska släppa. Under tiden skriker jag allt vad jag kan då jag är helt säker på att jag kommer förlora Isak! Vart den andre ägaren är och gör har jag ingen aning om då jag bara ser svart runtomkring mig för att mitt adrenalin pumpar så galet mycket! Jag lyckas få loss käken men i samma sekund tar han ett nytt grepp om Isaks ena sida vid magen. Jag börjar återigen slå och trycker in händerna i käken på hunden. Denna gång lyckas jag återigen få upp käken och hon drar samtidigt i hans koppel och lyckas få bort hunden och binder denna vid ett träd lite längre bort.

Jag ringer Johan och bara skriker i telefonen att jag blöder och Isaks med och att en hund attackerat oss. Han är hos oss på nån sekund känns det som. Samtidigt ringer jag Kelly och hon går in till oss och tar Theo.
Johan tar alla uppgifter på ägaren och jag börjar känna igenom Isak efter skador. Men hur sjukt det än låter så klarade sig Isak. Jag gissar på att den andre hunden inte kunde bita igenom då jag samtidigt hade mina händer där och försökte bända upp.
Sen upptäcker jag att det är blod på asfalten och att det kommer från mig. Då har jag fått 6st bitmärken på min högra hand och 3st på den andre. Mina byxor är total förstörda och knäna är sönderskrapade.

Efter att Johan pratat klart med ägaren så går vi hem och packar för att åka in till Huddinge sjukhus. Kelly gör iordning Theo och samtidigt får de andra grannarna reda på vad som hänt och kommer in för att se om dom kan göra nått.
Under bilfärden ringer Johan min mamma och pappa som precis har landat med planet på arlanda från England. Mamma hoppar in i en taxi och åker upp till sjukhuset. Finaste mamma!!!♥ Johan ringer även Mac för att berätta vad som hänt då jag under min promenad pratade med Maria (Macs fru) och när detta hände slängde jag telefonen i backen såklart. Så nu ville han ringa och berätta vad som hänt så hon inte behövde vara orolig.

Väl inne på sjukhuset fick jag den bästa hjälpen av fantastiska sjuksköterskor och läkare! Eftersom vi hade Theo med oss och han är endast 4v så erbjöd dom faktiskt oss att sitta i deras personalrum där det var lugnt och skönt. Där ammade jag även och 5min senare så kom en läkare och sa att ett rum var ledigt. Så jag fortsatte att amma på britsen i rummet medans dom rengjorde såren på benen och plåstrade om. Sedan tvätta dom rent bitmärkena på händerna och la om det ena såret som var det djupaste.
Jag bara skrattade och tänkte för mig själv hur detta såg ut... Där ligger jag på en brits ammandes en liten bebis medans 2sjuksystrar tvättar rent och plåstrar om och mittiallt kommer en läkare in och ska bedömma skadorna.

Jag får en spruta, vad det är har jag ingen aning om men stelkramp är det inte då det är nya regler på det. Stelkramp håller i 20år. Men jag fick sprutan och var glad för det. Sen fick jag även ta anibiotika där och sen ett recept på samma sort att hämta ut.
Sjukskriven blev jag så att Johan kan ta pappadagar för att hjälpa till med Theo då jag inte kan lyfta och bära. Min ena hand är svullen och gör svinont kan jag säga men sen kommer nog knäna. Dom gör så otroligt galet ont! Jag kravlade ju runt där på backen och gruset när det hände.
Efter omplåstring åkte vi hemåt och lyxade till med McDonalds, mycket gott!!!

Mamma hjälpte till med Theo under natten och även dagen efter. Johan hjälpte ju också till såklart! Isak var lika pigg och glad som vanligt, såååå OTROLIGT skönt♥

Jag har polisanmält det. Jag ser det som en skyldighet då ingen annan ska råka ut för samma sak! Sen sa vi till ägaren att hunden ska avlivas, den är inte frisk. Det är också synd om hunden som är så tok aggresiv!!!

Så imorgon ska jag ringa ägaren till hunden och lämna kvitton, då han ska stå för mina kostnader på sjukhus och medicin.

Det borde finnas körkort på att skaffa hund!

Bajs överlycklig!

Då höll man på att dö häromdagen då...

Jag som skulle vara lite smart och prova ersättning och nappflaska då man är ute och fikar eller att det skulle krisa nångång fick mig en törn. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig..
Jag gav ersättning på torsdag efm och sen ammade som vanligt. På fredag efm hade han inte bajsat sedan torsdag lunch och jag fick lite halvpanik.
Vi satt och fikade på gården och jag frågade genast vår lilla hobby barnmorska Kelly om råd! Hon sa att det bästa är att blanda första omgången med bröstmjölk och ersättning. Gjorde jag det..Nej.. Men nu vet jag hur jag ska göra.

Så Kelly tog in min lilla skrutt och började massera magen med olja för att mjuka upp tarmarna och få igång dom. Kan säga att Theo såg ut som ett afrikabarn, stor och stenhård mage..stackarn min!!! När hon började massera så såg man hur han försökte ta i och bajsa men ingenting hände.. Då sa hon att man även kan ta en termometer och "reta" ändtarmen lite (självklart måste man vara jätte försiktig här) och då händer det grejer. Men jag vill INTE göra detta då jag är osäker. Så Kelly ställde upp och hjälpte till. Så hon stod och masserade magen med olja och varvade med att ta termometern. Han skrek i ren panik och var sååå ledsen, han hade så ont i sin lilla mage min älskling!

Så tillslut tyckte jag att det var så otroligt jobbigt att se han så att jag började tok gråta och må skit dåligt över det här. Så där står jag och toktjuter och Johan tröstar mig och Kelly masserar och tar hand om Theo.
Hon är sååå lugn och fin med honom. Kelly varierar mellan att massera och termometer och sedan plocka upp honom och gå runt med honom för att lugna. Så håller hon på med i ca 30min. Han är ju självklart naken under detta för att det brukar oftast gå lättare då dom inte känner att dom har en blöja som sitter tajt på.
Efter dessa lååånga 30min så bajsar han ÄNTLIGEN! Fast då på Kelly men det struntar både hon och jag i då jag är så otroligt tacksam och lättad över att han har fått igång sitt system igen.
Johan undrar varför Kelly inte har en handduk under honom så att han inte behövde bajsa ner henne? Jag skriker rakt ut: Strunta i det, låt han bajsa vi köper nya kläder till Kelly!!
Hahahaha snacka om att jag var stressad och lättad.
Så man kan säga att en nerbajsad Kelly var det vackraste jag sett på länge ;)

TACK Kelly! :)



RSS 2.0